Індикатори

Індикатори допомогають визначити середовища.
Спосіб 1 З червонокачанної капусти
 Індикатори можна приготувати в домашніх умовах
Візьміть трохи сировини (точна кількість не має значення), покладіть в склянку, залийте окропом, зачекайте 20 хвилин. Кожен розчин після охолодження профільтруйте і злийте в приготовлену заздалегідь чисту склянку з етикеткою.
Спосіб 2 З чаю каркаде.








Щоб забезпечити себе індикаторами на весь рік, засушити влітку пелюстки та ягоди, розкладіть їх по окремих коробочках, потім точно так само, як говорилося вище, приготуйте з них відвари, окремо з кожної рослини.
Щоб дізнатися, який відвар служить індикатором на ту чи іншу середу, і як змінюється його колір, треба провести випробування.  Візьміть піпеткою кілька крапель саморобного індикатора і додайте їх по черзі в кислий або лужний розчин. Кислим розчином може служити столовий оцет, а лужним розчин пральної соди, карбонату натрію.


Чай каркаде вже має кисле середовище, в лужному він стає від зеленого до жовтого кольору, а в нейтральному середовищі блідо фіолетовим.
 Які ще індикатори можна приготувати в домашніх умовах ?
Перейди за посиланнямСмайлики

Саморобні індикатори

Спробуй поекспериментувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар